Olijfolie van La Barca in Goes

Het was 1 juni 2019; de dag dat Pizzeria Trattoria La Barca in Goes 1 jaar bestond. Deze datum is sindsdien ook de symbolische geboortedatum van de olijfolie van La Barca…

De geboorte van olijfolie van La Barca

Op 1 juni 2019 bestond Pizzeria Trattoria La Barca in Goes 1 jaar. Daarom zocht ik naar een origineel cadeau voor Ab en mij (Marjan). Olijfolie van La Barca Pizzeria in Goes Ik vond in Umbrië een heerlijke plek om te logeren. Een mooie Bed & Breakfast met een prachtige  olijfboomgaard: “Vista sull’oliveto”. 

Dit klonk al heel leuk, maar dit was nog niet alles. Het bleek namelijk, dat men hier ook een olijfboom kan adopteren. Daarbij krijgt men dan, vers van de pers, de olijfolie geperst door de eigenaren.

Wij zagen het al voor ons “Italiaanse” olijfolie van La Barca. Uiteraard wilden we dat met eigen ogen zien, dus we hebben meteen geboekt om daar vervolgens een week te verblijven. 

Ons verblijf in Umbrië

Tijdens ons verblijf verzorgde onze gastvrouw Heleen een olijfolie proeverij met allerlei Italiaanse lekkernijen. Natuurlijk werden ook de bijbehorende wijnen opengemaakt door haar partner Ed. Samen met onze buurtjes Mirjam en Lucien hebben we genoten van allerlei Italiaanse wetenswaardigheden en de verhalen over de omgeving. Het was echt een prachtplek met vriendelijke mensen en heerlijke olijfolie.

Wij konden er geen genoeg van krijgen en gingen dan ook in de buurt op zoek naar nog meer olijfolie proeverijen inclusief mooie verhalen. Door een oude Italiaan krijgen we een uitleg van een olijfoliepersfabriek. Zijn Italiaanse uitleg was totaal geen probleem, doordat wij dit van Heleen al uitleg hadden gekregen. Zo begrepen wij de uitleg dus des te beter en konden we optimaal genieten.

De olijfolie die bij La Barca past

We hadden nog heel lang kunnen en willen blijven, maar we kwamen hier immer met een motto: olijfolie van La Barca.
We namen Poggiolio van “Vista sull’oliveto” en van “Feliziani“ mee naar Olijfolie van La Barca Goes - certificaatGoes. Waarom? Zoals u weet houdt Pizezeria Tratorria La Barca van Italiaanse traditie en Zeeuwse streekproducten. Heleen komt uit Zeeland en de olijfolie uit Italia. Kortom een glimlach naar ons motto. 

Inmiddels hebben we de adoptie verlengd en is de tweede lichting Poggiolio onderweg. Naast deze olijfolie gebruiken we zoveel mogelijk verse producten met een kwaliteit die u in Italië in een goed restaurant kunt verwachten. U ervaart hierbij dezelfde gastvrijheid die wij in Umbrië hebben ervaren.

Ook logeren in Umbrië?

Wilt u ook logeren bij Heleen en Ed in Umbrië? Informeer bij ons of neem een kaartje mee vanuit Pizzeria Trattoria La Barca. Wij garanderen een prachtomgeving, gastvrijheid, een unieke B&B en heeeeel veel olijfolie proeverijen.